.

31.1.2015

Kevät on mielentila?















































En ehkä ihan kehtaa julistaa kevättä näiden vaaleanpunaisten tulppaanien merkeissä, varsinkin kun tuolla ulkona tuulee ja tuivertaa. Helmikuuksi vaihdamme kalenterin sivun kuitenkin jo huomenna, ja pikku pyrähdyksen jälkeen paatuneinkin kevään vihaaja ei voi muuta kuin todeta, että kohta se viherrys ja valoisuus on täällä taas. Toiveikkaasti siis kohti helmikuuta ja siitä parin mutkan kautta kohti maaliskuun valoisia päiviä.

Vaaleanpunaiset ja valkoiset kukat sekä aavistuksen valoisemmat päivät saavat minussa joka tapauksessa aikaan sellaisen pikkuruisen keväisen mielentilan. Jos ei muuta, niin keveitä värejä tuijotellessa mieli rentoutuu ja kone saa hieman huilata.

28.1.2015

Pete poseeraa















































Keniasta meille matkustanut Pete -seepra poseeraa mielellään myös sisustuskuvissa. Taannoisen kuvaussession lopuksi tyyppi kuitenkin kupsahti pötkölleen tyynykasan päälle. Kieltämättä tuossa olohuoneen nurkan nojatuolissa mahdollisemman rento asento on myös se luontevin.

Koti ei juuri nyt kaipaa oikeastaan mitään muuta kuin luonnonvaloa ja kevyttä kenttäsiivousta. Tyttärien kaapeista on löytynyt kirpparille hinnoiteltavaa, ja projekti on niin sanotusti vaiheessa. Valuvat vaatekasat on sivistyneesti rajattu kuvien ulkopuolelle.

27.1.2015

Ei mahdotonta!















































"Nothing is impossible"?  Itse kyllä keksin monia asioita, jotka ovat mahdottomia, mutta onneksi vielä useampi asia on tavoiteltavissa, eikä mahdottomia ollenkaan, jos niin vain haluaa tai on valmis taistelemaan tavoitteidensa puolesta. VanillaFlyn juliste on joka tapauksessa hauska, ja se muistuttaa olemuksellaan, että aina ei kannata antaa liian helpolla periksi. Possutkin voivat lentää (ainakin unelmissaan).

Lennokasta viikon jatkoa!

PS. VanillaFlyn tuotteita löydät myös herttasen valikoimista!

25.1.2015

Kaunistus
















































Viherkasvit, kukkivat ruukkukasvit ja leikkokukat kyllä kaunistavat kodin joko ihan yksittäin tai osana isompaa asetelmaa. Meillä on nautittu kukkien loistosta vähän reilummin kuluvan viikon aikana, kun kuvailin tuote uutuuksia herttaselle ja otin muutenkin vähän reilummin kotikuvia tulevia juttuja varten.

Viikon väriteemat ovat olleet aina yhtä toimiva valkoinen sekä häivähdys vaaleanpunaista. Nämä sävyt ovat valikoituneet nimenomaan kukkaloistoksi. Muuten taustatekijät eli perus sisustuselementit ovat edustaneet harmaata, mustaa sekä valkoista. Kodin puitteet toki tuovat vielä lisä värinsä, sillä olohuoneemme sohva on tummanvihreä, verhoissa on hieman beigeä ja tv-huoneen puolella vaikuttaa edelleen Pip Studion ikuinen kesä eli Chinese Rose -tapetti pastellisina hehkuvine väreineen.

Oletko alkanut kaipaamaan jotain tiettyä uutta väriä elämääsi ja osaksi kotisi sisustusta? Minulla on ollut nyt alkuvuosi melko rauhallista väririntamalla, eli uusia tulokkaita tai outoja mielitekoja värien suhteen ei ole ilmaantunut. Ehkäpä tässä on menossa vielä akkujen laitailu vaihe, ja varsinainen kevät sitten tuo tullessaan taas uusia virtauksia.

22.1.2015

Sisustuksen (kesto)suosikit

Kotimme sisustuksessa on muutama yksityiskohta, jotka ovat pysyneet mukana muutoista ja muutoksista huolimatta. Yksi tälläinen yksityiskohta on niin sanottu kissakaappi, jonka väri on ollut viimeiset 15 vuotta paloauton punainen. Keittiönpöytäkin on palvellut jo hyvän aikaan. Välillä pöydän maalaamiselle olisi aika suuria mielitekoja, mutta mustanruskeana se on kuitenkin pysynyt vuosia. Myös tärkeimmät ja isoimmat kalusteet kuten sängyt ovat pysyneet matkassa pitkään, tosin nyt lasten teini-ikäistyessä on ollut myös uusille hankinnoille tarvetta.

Pysyvien elementtien lisäksi kotia ehostaa lukuisat erilaiset printtituotteet, jotka ovat lähellä sydäntäni. Välillä julisteita ja kortteja vaihdetaan eri kehyksiin ja asetelmiin. Pari julistetta on kuitenkin sellaisia kesto suosikkeja, että ne myös ovat ja pysyvät esillä. Mitä nuo nyt välillä vaihtavat paikkaa, mutta pysyvät näkyvillä kuitenkin. Suosikki julisteeni ovat Rk-designin "Meow" tiikeri ja "Batman" tyttönen. Kummatkin julisteet ovat mustavalkoisia printtejä. Näiden lisäksi keittiössämme on paikkaa pitänyt Ainoa Graphic Designin "Ilmassa", jossa riittää yksityiskohtia tuijoteltavaksi.

Myös tyttäret laittavat esille hauskoja kortteja. Varsinkin mustavalkoiset ja harmaat tekstikortit ovat olleet viime aikoina suosiossa. Näistä esimerikkinä vaikkapa By Johanna Lehtinen -painotuotteet.


20.1.2015

Vinkki: kassi-arvonta

Herttasen Facebook-sivulla käynnistyi arvonta, jossa palkintona on kassillinen sisustustavaraa. Taitaa sieltä puuvillakassista löytyä myös jokunen Nicolas Vahén tuotekin. Sisustushenkinen arvonta pyörähti käyntiin kiitoksena herttasen Facebook-tykkääjille.

Käy sinäkin osallistumassa, jos tykkäät House Doctorin, Nicolas Vahén ja Mayn -tuotevalikoimista. Tai yhteenvetona pitää tietysti sanoa, että jos herttasen tyyli ja valikoima miellyttää silmääsi, niin taatusti tuosta salaperäisestä puuvillakassita löytyy sinulle jotain pientä kivaa.

Reipasta viikonjatkoa!

PS. Oletko muuten huomannut, että Koti kolmelle -blogin ja herttasen arkipäivää voit seurata myös Instagramissa? Päivittelen Instagram-tilille puhelimella nappailtuja kuvia. Räpsyihin kertyy maisemia ulkoiluretkiltä, sisustusjuttuja tietenkin sekä herkkuhetkiä.


18.1.2015

Kuumaa ja makeaa















































Tytär oli tehnyt minulle kivan mukin joululahjaksi. Itse muki on edullista Ikea -sarjaa, johon koristelu on tehty posliinitussilla. Minusta tuo kuvitus on kiva, ja sopii erinomaisesti piristämään päivän aloitusta.

Toivottavasti tänään olisi valoisa keski- ja iltapäivän alku. Minulla on suunnitteilla valokuvaushetki, johon tarvitsisin luonnonvalon apuja. Toivotaan! Ja hörpitään jotain kuumaa (ja makeaa)!

17.1.2015

Kukkasin















































En ole vieläkään saanut napattua tulppaaneja kotiin. Eteen sattuneet kimput ovat olleet tavalla toisella joko väärän värisiä tai vähän nuupahtaneita. Onneksi taannoisella ruokakauppareissulla kukkanurkasta löytyi jotain kaunista katseltavaa myös meille. Pinkki vivahdus kukkasissa sopiikin piristämään viikonlopun tunnelmia.

Nauti hetkestä! Minä syvennyt tunteroisen päästä herttasen lauantai pop-up puodin virittelyyn ja uutuus tuotteiden naputteluun nettikaupan puolelle. Hyvää viikonvaihdetta!

15.1.2015

Kultaa

Metallisävyt jatkavat edelleen sisustustrendien aallolla. Kuparista ollaan jo liu'uttu messingin ja kullan suuntaan. Toki sisustusbrändien valikoimista löytyy aina tuotteita myös hopean, sinkin ja erilaisten sesonkisävyjen väreissä. Minulle nämä metalliset sävyt on se sisustuksen pieni lisä, jolla voi piristää kynttilälyhty- tai maljakkovalikoimaa. Isompana ryhmänä osaisin itse ajatella vaikka kokoelmaa kirpputorilta löytyneitä messinkisiä kynttilänjalkoja, mutta muuten metallinsävyt, ja varsinkin kulta, ovat lähinnä niitä pieniä häivähdyksiä osana sisustuksen kokonaisuutta.

Kultaisia häivähdyksiä tarjoilee House Doctorin Hexa-vaasi, joka on kaunis ihan sellaisenaan, mutta toki myös kukkakimpun kotina. Tuossa maljakossa yhdistyy kivasti betonin oloinen karu kauneus melkein sarjakuvamaiseen kultaiseen maalivalumaan. On siinä ideaa kerrakseen! Hexaa saa muuten ihan harmaanakin vaihtoehtona.


13.1.2015

Sano M

Tiikeri-julisteen alla siirryttiin nyt samantien tähän päivään, eli muistelot on nyt muisteltu ja katseet kääntyvät kohti kevättä ja sisustuksen uusia tuulia.

Uudet tuulet voivat meidän kodissamme olla itse asiassa aika vanhojakin. Siitä hyvänä esimerkkinä on kierrätyskeskuksesta ostamani ruskea nojatuoli, joka edustaa reteästi retroa. Täytyy kyllä sanoa, että aivan ihmeellisen kestäviä ovat nämä vanhat huonekalut. Nojatuoli matkustaa todennäköisesti herttaselle somisteeksi, kun vaihdan kohtapuoliin näyteikkunaan uuden setin tuotteita.

Pikkuinen lava uusia tuotteita saapui siis tänään herttaselle. Muutama uutuus päätyi jo nettikauppaankin, mutta seuraavien päivien aikana noita kivoja uusia juttuja päivittyy kauppaan enemmänkin. House Doctorin valikoiman lisäksi myös Nicolas Vahén herkkuset saivat uusia makuja testattavaksi. Kiva juttu!

Nyt keväisten sisustusunelmien siivittämänä täytyy keitellä muki teetä ja heittäytyä kynttilätunnelman tuijottelijaksi. Vaikka keväästä on kiva kohkata, niin aitoja talvi-iltoja tässä vielä mennään hyvän aikaa.

House Doctor M-tyynynpäällinen 25, - | House Doctor Vintage-lyhty messinkiä 35,- herttanen.fi


12.1.2015

Sisustusmuistoja

Mukavaa tammikuista viikkoa! Muistelen vielä hieman meidän kotimme sisustusvuotta 2014. Ohessa on muutamia kuvaotoksia juuri päättyneen vuoden tunnelmista ihan kotosalta.

Kuvatkin sen kertovat, että kotimme värisävyissä tapahtuu vuoden sisällä pientä säätöjä, eli piensisustustavarat, kukat ja tekstiilit päivittävät näkymiä sen hetkisen fiiliksen mukaisesti. Välillä pinkit, vihreät ja keltaiset ilakoivat ympäri taloa ja toisinaan taas palataan pelkistetympään mustavalkoiseen linjaukseen. Joku väripilkku sisustuksesta yleensä löytyy tuon pelkistetymmän taustan lisäksi.





11.1.2015

Odottavat















































Sen verran ujeltaa tuo tuuli ja lumipyry talon ulkopuolella, että juuri nyt ei ole ihan hirveät inspiraatiot huitaista lenkille, mutta mentävä se on silti. Tulee sitten ainakin tuuletettua ajatuksia ihan kirjaimellisesti.

Samalla kun olen tässä suunnitellut ja tilaillut kevään sisustustuotteita herttaselle, niin olen myös miettinyt terassin ja muiden ulkotilojen sisustusta. Viime vuonna viritin terassimme rautasohvan ylle ison hyttysverkon, ja se oli erittäin mukava aurinkosuojanakin. Jonkinlainen kankainen katos voisi olla myös mukava, mutta meren läheisyys tekee katoksilla ja kangaskatteilla sisustamisen vähän hankalammaksi, kun kankaat joutuvat kovalle koetuksille tälläisinä tuulisina päivinä. Aika monella sisustusbrändillä on myös pienille lapsille tarjolla kesäksi kankaisia tiipii-telttoja, ja ne ovat hurjan sööttejä. Meidän perheessämme tiipii-ajat taitavat olla jo ohitse, ja kannattaa panostaa lähinnä erilaisten mukavien oleskelupaikkojen sisusteluun.

Vuosi vuodelta myös ulkotilojen ja terassien sisustamiseen on tarjolla entistä kodinomaisempia tuotteita ja koti ikään kuin jatkuu sujuvasti ulkotilojen puolelle. Ulkoilma auringonpaahteineen ja kosteuksineen haastaa kyllä materiaalit, mutta muuten kodin siirtäminen kesäksi ulkotilojen puolelle on kerrassaan kannatettavaa. Omalta kohdalta voin myös todeta, että vaikka olisi vakaa aikomus keräillä tyynyt, peitot ja muut sisustustuotteet takaisin sisälle käytön jälkeen, niin kyllä niitä tuppaa jäämään sinne terassin istuimille kesäsateita ja tuulia vastaanottamaan. Näinpä olisi hyvä panostaa ihan niihin varsinaisiin ulkotuotteisiin, jotka kestävät myös yllättävät sadekuurot.

Terassituolit odottavat kevättä. Minä todellakin odotan kevättä. Odottavan ajasta taidetaan sanoa jotain aika osuvaa...

8.1.2015

Puutarhatonttujen paluu

Puutarhatontut ovat periaatteessa aika "hurjia", mutta kun asian kääntää toisinpäin, niin yksittäisenä hahmona tonttukin voi olla aika repäisevä yksityiskohta pihassa tai osana kodin sisustusta. Meillä yksi salainen tonttu jäi vielä joulun jäljiltä hengailemaan oksalle valosarjan kanssa, eikä se suostunut muiden koristeiden kanssa kaappiin. Jotenkin tästä koristetontusta tulee mieleen puutarhatontut, eikä niinkään joulutontut. Ehkäpä tämä onkin sellainen huijari-veikkonen, joka joulukuuseenkin pääsi kuin huomaamatta. Kenties hän muuttaa kevään tullen ulos kirskikkapuuhun!


7.1.2015

Tää voi olla

Tää voi olla, tää voi olla... elämäsi tärkein vuosi. Tai jos ei se tärkein, niin ainakin just sun vuosi! Näin vinkkailee tuore vuosikalenteri työpisteeni seinällä. Jemmassa minulla on vielä toinenkin julistemainen vuosikalenteri, jonka hankin Granitista. Tämän lisäksi Ainoa Graphic Designin Fobia-kalenteri 2015 löytyy seinältä. Ajassa siis pysytään, jos kalentereja ehtii vaan vilkuilemaan.

Tuon kuvan vuosikalenterin löysin ennen joulua Kaapelitehtaan tapahtumasta. Ornamon joulumyyjäisten ohessa (?) oli myös bloggaajien myyntipöytiä, ja sieltä tämä kalenterikin löytyi. En tiedä muuten, että kuka tämän kalenterin designin takana on. En hoksannut tekijää tiedustella. Vinkatkaa, jos tiedätte!


6.1.2015

Heräämisiä

Nyt alkaa ruususilla olla viimeinen tilaisuus ottaa pienet nokkaunet. Huomenna arki tärähtää käyntiin täydellä teholla myös tuolle kotimme teiniväelle (jes).

Sisustusinspiraatio hiipii pikku hiljaa mieleen. Käytännön tasolle suunnitelmat eivät ole vielä yltäneet, mutta sitten kun alkaa tapahtumaan, niin huonekalut vaihtavat paikkojaan. Nyt pyhien jälkimainingeissa ovat lähinnä joulun kukat (kuihtuneet) laitettu pois ja tilalle on tullut valkoisia ruusuja. Leikkokukat ♥



3.1.2015

Rewind

Kelataanpa hieman: vuosi 2014 vilahti ohitse niinkuin vain vuosi voi keski-ikäisellä vilahtaa. Hups, ja kas. Siinäpä se vuosi meni. Mukaan mahtui monia kivoja pieniä reissuja ja tapahtumia, joissa sain käydä inspiroitumassa sekä sisustustuulia, rakentamista, taidetta, kulttuuria ja puutarhoja ihmettelemässä.

Mukaan mahtuivat Asuntomessut, Habitare, Indiedaysin tapahtumat, taidenäyttelyiden avajaisia, kesäteatteria ja paljon muutakin. Poimin jokusen kuvakollaasin muistoksi vuoden 2014 retkistä. Vuoteen mahtui mukaan myös pieniä juhlahetkiä kotosalla. Kotimme vilahteli myös muutamassa sisustusjutussa, ja kävimme lomailemassa ystävä pariskunnan mökillä lapissa.

Koska tämä on kelaus taaksepäin, niin kollaasit on järjestetty tuoreimmasta kohti vuoden alkupuolta.


2.1.2015

Simppelisti















































Näin se vaihtelee, ja säät heittelee. Päivänä eräänä ikkunassa on kuurankukkia ja seuraavaksi tulee vettä vaakatasossa. Kylätiemme on ollut myös sangen mielenkiintoinen jäärata, mutta onneksi tänään hiekka on tullut jo jäästä läpi. Huominen lupailee ilmeisesti vaihteeksi kylmenevää.

Joulukuusi siirtyi pihamaalle eilen ja se autuas yksinkertaisuus hiipii jälleen sisustuksen selkärangaksi. Näin taitaa käydä aika monen bloggaajan(kin) kotona. Kuuluisia tulppaanipostauksia en ole vielä kuitenkaan bongannut yhtäkään. Joko on tuoreet kimput kohta maljakoissa?

Huomenna on muuten Loviisassa sisustuskauppani herttanen avoinna kello 10 - 15. Tammikuussa sisustuspuoti on avoinna juurikin lauantaisin ja sen lisäksi palvelee tietysti nettikauppa. Kohta alkaa pukkaamaan kevättä sisustusrintamallekin.

Hyvää viikonloppua!

1.1.2015

Status: Completed

Hyvää uutta vuotta! Toivotan myös raikkaita uusia ajatuksia ja ideoita sinne arkisten rutiinien sekaan. Vaikka perus arki luo sen rungon ja pohjan eteenpäin rullaavalle elämälle, niin välillä on hyvä ottaa pieniä tuumaustaukoja ja miettiä hetkiä mennyttä ja kaavailla tulevaa.

Luovia ideoita syntyy toki myös kiireessä ja paineen alla, mutta muistutan ainakin itseäni jälleen kerran myös aidon vapaan kellun tarpeesta: perustavaa laatua olevat ahaa-elämykset syntyvät yleensä kiireettömässä hetkessä, kun saa hetken aikaa työstää vapaasti mennyttä ja miettiä mitä aidosti haluaa tulevalta. Tämän jälkeen on hyvä laittaa ainakin pieniä todellisia muutoksen puroja liikkeelle. Niistä voi parhaimmillaan syntyä jotain uutta ja hienoa. Ainakin on mukava todeta jälkikäteen, että tulihan kokeiltua!

Entäs jos kaikki on jo mallillaan, ja tuntee suurta onnea juuri tästä hetkestä? Huokaise siinä tapauksessa syvään ja katsele hymy huulilla ympärillesi. Nauti hetkestä ja anna arvoa tärkeille ihmisillesi. Jos pystyt, niin laita myös hieman hyvää kiertämään!

Mietin tässä muutaman pienen vuosikatsauksen tekemistä vuodesta 2014. Ainakin sisustusta ja vuoden tapahtumia voisi ynnätä vähän yhteen. Kun hieman vilkaisin viime vuonna otettuja valokuvia, niin jostain kuvien joukosta nousi esiin herttasen remppaan liittyvä otos. Ehkäpä tuo osui silmiini pelkistetyn tyylinsä vuoksi. Jotenkin tunnen (taas) tarvetta maalailla tyhjälle kankaalle...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...