.

23.6.2014

Jauhottomat muffinsit: maapähkinävoi & banaani

Moni on ehtinyt jo kokeilemaan lettuohjetta, johon tulee vain kananmunaa ja banaania. Hieman samaisella linjalla ovat nämä jauhottomat muffinsit, joihin tulee vain viisi raaka-ainetta. Ainekset sekoitetaan kunnolla yhteen vaikka blenderillä, ja kaadetaan vain vuokiin. Muffinsien valmistus ei siis vaadi mitään erityistä leivontakäpälää, eli taikinan kuohkeus tai vatkaamisen jalot taidot eivät tämän reseptin kanssa pääse loistamaan. Muffinsien maku oli oikein hyvä, ja mikä parasta, nämä leivonnaiset sopivat myös gluteenittoman ruokavalion noudattajille.

Ne viisi ainesosaa ovat maapähkinävoi (Nutella*), kananmuna, banaani, ruokasooda ja vaniljasokeri. Ohjetta voi tuunata halutessaan vaikka lisäämällä taikinaan hunajaa, suklaarouhetta tai hieman pähkinää. Meillä taikinaan laitettiin juurikin muutama pala suklaalevystä rouhittuna. Osa muffinseista sai jäähdyttyään vielä maustamattomasta tuorejuustosta (laktoositon Philadelphia), limenmehusta ja tomusokerista tehdyn kuorutuksen ylleen.

Alkuperäisessä ohjeessa maapähkinävoita tuli laittaa yksi kuppi, joka nähdäkseni on noin 250 grammaa. Muffinsitaikinaan voi hyvin käyttää ylikypsät banaanit, mutta me testasimme ohjetta keltaisilla syöntikypsillä banaaneilla. Meillä muffinsit paistettiin kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Valmiit muffinsit jäivät hieman kosteiksi sisältä.

Ohje:
250 g maapähkinävoita (Nutella*)
3 kananmunaa (2 isoa riittänee)
2 banaania
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

Extrat:
2 rkl hunajaa (suosittelen!)
50 g suklaata rouhittuna

PS. Kannattaa kurkata tuo alkuperäinenkin ohje, sillä minulla on tapana säveltää leivonnassa.
*Nutella on hasselpähkinä-kaakaolevite (edit)


































































































































































2 kommenttia:

  1. Nutella ei ole maapähkinävoita vaan suklaa-hasselpähkinälevitettä. Tavallista maapähkinävoita saa ihan perus marketeista, niin K-kaupasta tai Lidlistä. Olisit voinut täsmentää lukijoille, että alkuperäiseen reseptiin tulee maapähkinävoita eikä Nutellaa, jos sitä joku ei katsout alkuperäisestä versiosta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ano,

      kerroin suluissa mitä minä olen käyttänyt, eli kyse on versioinnista oman maun mukaan.

      Kiitos tarkennuksesta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...